marți, 23 iulie 2013

Raliul Sibiului se vede la Eurosport !

Raliul Sibiului 2013, ce se va desfasura intre 25 si 27 iulie, este cu siguranta evenimentul sportiv al anului in Romania. Inclus in calendarul competitional al Campionatului Euorpean de Raliuri (ERC), competitia care va avea loc in imprejurimile fostei capitale culturale europeane din 2007, va aduce in Romania pe ocupantii primelor locuri in ierarhia suprema a ERC. 

Marii absenti sunt irlandezul Craig Breen, ocupant al locului 2 si castigatorul de anul trecut, Andreas Mikkelsen, care in prezent piloteaza pentru VW Motorsport in Campionatul Mondial de Raliuri.

In rest, printre cei 69 de piloti ce vor lua startul se numara Jan Kopecky, Bryan Bouffier, Francois Delecour, Vitaly Pushkar, Toshi Arai, Lin Yuan-Hu, Ekaterina Stratieva sau Molly Taylor. Si pentru ca Raliul Sibului este si etapa de Campionat National, vor lua startul si principalii protagonisti ai CNR: Vali Porcisteanu, Gergo Szabo, Edwin Keleti, Marco Tempestini, Dan Girtofan, Bogdan Marisca, George GrigorescuRaul Badiu, Alex Filip sau Simone Tempestini.

Va fi cu siguranta un raliu frumos, disputat, dar extrem de dificil, cu suprafata mixta de rulare (asfalt si macadam), coeficientul acordat fiind 2. Cu alte cuvinte, o victorie la Sibiu va conta dublu in clasamente, astfel ca pilotii de pe primele locuri in ierarhiile actuale, au ocazia de a se distanta decisiv de restul concurentilor.

Si pentru ca Eurosport este partener oficial al ERC, Raliul Sibiului, va putea fi urmarit si la TV de catre cei care, din diferite motive, nu o pot face de la fata locului. Astfel evenimentele de pe cei 216, 34 km de probe speciale, vor putea fi vizionate pe canalul Eurosport, incepand cu ziua de vineri 26 iulie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu