duminică, 9 februarie 2014

Video: Rally Sweden 2014 Highlights

Sursa foto: Daniel Roesler - Jari-Matti Latvala Official Fanclub
Finlandezul Jari-Matti Latvala se impune in Raliul Suediei 2014, in fata coechipierului sau de la Volkswagen, Andreas Mikkelsen si a lui Mads Ostberg de la Citroen, obtinand astfel, cea de a 3 a victorie in Suedia dupa reusitele din 2008 si 2012.

Desi dupa prima zi de intreceri parea ca nimeni si nimic nu il va putea opri pe Sebastien Ogier din drumul spre cea de a 2 a victorie consecutiva in Raliul Suediei, o performanta unica pentru un pilot non scandinav, norocul i-a suras in cele din urma lui Crashvala, care a profitat de o greseala de pilotaj a coechiperului sau si a preluat sefia clasamentului.

Astfel, pana la finalul raliului Latvala a dictat ritmul si a rezistat atacurilor venite din partea lui Andreas Mikkelsen, in timp ce Ogier a trebuit sa se multumeasca cu un loc 6. 

De fapt, pentru campionul mondial en-titre, Raliul Suediei 2014 a fost un dezastru din toate punctele de vedere. In primul rand a fost greseala copliareasca din inceputul zilei a 2 a care l-a scos din calculele pentru victorie. A venit apoi gustul amar al ratarii Colins Crest Award 2014, trofeu ce se acorda pilotului care reuseste cel mai lung salt, dupa o saritura de 41 m, reusita, ce-i drept la a 2 a trecere pe speciala respectiva. Si pentru ca se ia in calcul reusita de la prima saritura, Ogier s-a vazut depasit aici de catre pilotul Hyundai, Juho Hanninen, cu o performanta de 36 m, la prima trecere.

Cireasa de pe tort a reprezentat-o insa Power Stage-ul, unde pilotul francez de la VW, spera la o victorie care sa ii aduca puncte suplimentare, vitale in lupta din clasamentul general al WRC. Locul 5, obtinut pe aceasta speciala, l-a indepartat insa pe Ogier de primul loc in clasamentul general, ocupat momentan de coechiperul sau, castigatorul Raliului Suediei 2014, Jari-Matti Latvala.

Cam asa poate fi sintetizat, in cuvinte, Raliul Suediei 2014.

In continuare va las sa urmariti un scurt rezumat video al etapei suedeze.

Enjoy !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu