sâmbătă, 29 martie 2014

Andrei Mitrasca - primul roman care participa la Pikes Peak !


Dupa ce Alex Filip, Florin Tincescu sau Simone Tempestini vor participa anul acesta in ERC si WRC, ultimii doi avand chiar programe complete in Junior ERC, respectiv Junior WRC, iata ca  un alt roman, Andrei Mitrasca, ne va reprezenta de aceasta data la editia 2014 a Pikes Peak, cea mai celebra etapa de viteza in coasta din lume, ce va avea loc pe data de 29 iunie.

Pilotul oradean, Campion National in 2011 la Grupa A3 si in 2012 la Grupa H4 in CNVC, va face deplasarea in Colorado, alaturi de masina sa, un Seat Cupra TDI, botezata Ruxi, aceeasi masina cu care a participat pana acum la 70 de etape de coasta autohtone, fara a inregistra vreun abandon. Acelasi lucru si-l propune si pentru Pikes Peak: sa faca o cursa curata, fara sa abandoneze. Nu se pune problema victoriei. Nici nu ar putea fi posibil, cu masina pe care o are. Insa simplul fapt ca participa reprezentand Romania este o mare realizare, atat pentru el, cat si pentru iubitorii motorsportului romanesc.

Legat de cea mai mare aventura a vietii sale Andrei Mitrasca a declarat pentru automarket.ro: Intr-o zi m-am gandit cat de greu ar fi sa ma duc la Pikes Peak, si din momentul acela nu am mai putut sa ma detasez. A trebuit sa o fac. Imi traiesc un vis, nu conteaza cata sustinere am, de cat sponsorizari o sa fac rost. La Pikes Peak ma duc si daca pun masina pe pluta si vaslesc pana la New York.

Cat despre Pikes Peak International Hill Climb, aflata la cea de a 92 a editie, trebuie spus ca reprezinta unul din punctele de referinta ale motorsportului mondial. Este locul in care s-au impus de-a lungul timpului adevarati piloti de legenda precum Walter Rohrl, Ari Vatanen, Michele Moutuon sau Sebastien Loeb. Traseul cursei ce se desfasoara in Colorado Springs, masoara 19,99 km, are 156 de viraje, cu o diferenta de nivel de 1439 metri intre linia de start amplasata la 2862 metri si linia de sosire ce se afla la altitudinea de 4300 metri. Incepand cu anul 2012, cursa de la Pikes Peak se desfasoara 100% pe asfalt, dupa ce intial traseul era unul de macadam.

Si pentru a va face o idee mai buna despre ce inseamna aceasta cursa pentru Andrei Mitrasca si pentru restul pilotilor dar si pentru fani, va propun sa urmariti teaser-ul oficial al Pikes Peak 2014.

Enjoy !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu