sâmbătă, 1 martie 2014

Piloti VTM: Adi IliescuRadut Motorsport il prezinta pe Adi Iliescu, pilot debutant in CNVC:

Adi Iliescu este pilot junior in CNVCR si conduce un Renault Clio RS. 

Pasiunea pentru motorsport (moștenită pe linie parentală, Adi fiind băiatul lui Sorin Iliescu, alt nume cu rezonanță pe coastele din România) și-a făcut simțită prezența încă de la vârsta de 6 ani, când juniorul Iliescu a luat un prim contact mai serios cu un kart de competiție. A fost dragoste la prima vedere iar după numai câteva tururi de pistă la comenzile micuțului bolid devenea clar că automobilismul sportiv avea să mai facă o victimă în familie. Timpul a dat dreptate acelor trăiri, iar la mai bine de zece ani de la acel moment, indiferent de dimensiunea "jucăriei" strunite, Adi se poate numi pilot în adevăratul sens al cuvântului. Și chiar dacă abia a stins 17 lumânări pe tortul aniversar, Adi Iliescu se poate lăuda cu o experiență frumoasă în automobilismul sportiv românesc. 
El este genul de pilot care nu a ars etape, după câțiva ani de karting urmând doi ani în care a luat startul în Campionatul Național de Îndemânare Auto (Dacia Logan), rezultatele obținute (vice-campion național) recomandându-l ca pe un tânăr cu mare potențial. A urmat, firesc, trecerea la viteză în coastă, debutul consemnându-se la bordul aceluiași Logan. Evoluțiile constant bune și o putere de concentrare atipică vârstei asigurându-i titlul național la juniori în chiar anul său de debut. A urmat apoi un pas înainte în carieră, Adi primind în stăpânire peste 200 CP, furnizați de automobilul cu care concurează și în ediția 2013 a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop, un Renault Clio RS de Grupa A. 
Cum evoluția sa nu se putea opri la acest nivel, beneficiind de sprijinul necondiționat al familiei și al celor apropiați, Adi va face cât de curând pasul și spre lumea raliurilor, fiind pregătit pentru o nouă provocare în carieră. Chiar dacă își va canaliza interesul și spre această disciplină, el intenționează să concureze și mai departe în CNVCD, unde speră ca în cel mai scurt timp să treacă în tabăra băieților mari, adică a automobilelor cu patru roți motrice. 

Cât despre relația sa cu membrii Rally Dream Team, Adi ne-a spus "cum aș putea să-i privesc altfel pe băieți decât admirativ? Am crescut practic sub ochii lor, la propriu, iar ei au devenit din ce în ce mai buni sub privirile mele. Dacă atunci eram spectator, acum sunt în aceeași "barcă" cu ei, iar cât de curând sper să ajung să le pun probleme reale în clasamente. Și sincer nu mi-e teamă de acel moment, dacă voi avea norocul să vină, pentru că atât Lucian cât și Ciprian sunt băieți de caracter, care dincolo de întrecerea propriu-zisă știu să se comporte fair play cu oricine, chiar dacă este vorba de adversari. Deocamdată sunt la stadiul la care învăț; de la orice pilot de valoare, deci și de la ei, dar cred cu tărie că va veni momentul în care voi putea să fiu și eu un punct de reper pentru alții"

Text redactat de catre Radut Motorsport.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu