miercuri, 9 aprilie 2014

Video: Rally de Portugal 2014 Highlights

Simone Tempestini/Dorin Pulpea - Napoca Rally Academy
Raliul Portugaliei, cea de a 4 a etapa a Campionatului Mondial de Raliuri si in acelasi timp prima, din cele 6 etape al Junior WRC, desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, a fost castigat intr-o maniera categorica de catre campionul mondial en-titre, Sebastien Ogier. Francezul de la VW a reusit sa obtina maximum de puncte, dupa ce s-a impus si in Power Stage si s-a distantat astfel la 29 de puncte fata de coechipierul sau Jari-Matti Latvala, ocupantul locului secund in calsamentul general al WRC.

Daca lupta pentru victorie a fost practic inexistenta, spectatorii au avut parte de un show de zile mari, oferit de pilotii angrenati in lupta pentru celelalte 2 trepte ale podiumului, adjudecate in final de Mikko Hirvonen si Mads Ostberg, dupa ce Thierry Neuville, Jari-Matti Latvala, Elfyn Evans, Dani Sordo, Robert Kubika sau Ott Tanak, au avut parte de iesiri in decor spectaculoase sau probleme mecanice, ultimii 4 fiind nevoiti sa abandoneze.

In WRC2, am asistat la o lupta interesanta pentru victorie ce s-a dat intre Nasser Al-Attiyah si Jari Ketomaa, castig de cauza avand pana la urma pilotul din Qatar, la bordul unui Ford Fiesta R5 al echipei M-Sport.

Cel mai important rezultat pentru iubitorii motorsportului romanesc, este fara discutie, cel obtinut de catre Simone Tempestini, care a reusit o clasare pe locul 6 in Junior WRC, competitie castigata in trecut, de Sebastien Loeb, Dani Sordo sau Sebastien Ogier. Pilotul Napoca Rally Academy si navigatorul sau Dorin Pulpea, au facut o cursa buna si au reusit sa depaseasca micile problemele aparute la Citroen-ului DS3 R3 cu nr 52, care a purtat cu mandrie steagul Romaniei. Mai mult, juniorul NRA, a obtinut cel de-al doilea timp pe speciala cu nr 15, la numai 1,7 secunde in spatele unui alt italian Simone Campedelli. Trebuie totusi mentionat ca Simone Tempestini este cel mai tanar pilot dintre cei 14 angrenati in editia 2014 a Junior WRC, drept urmare, acumularea de experienta la nivel inalt este prioritatea nr 1 a sa in acest sezon. 

Pana la urmatoarea etapa de WRC, respectiv Raliul Argentinei, ce va avea loc in perioada 8-11 mai, va propun sa vizionati un clip cu cele mai spectaculoase momente ale Raliului Portugaliei 2014.

Enjoy !




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu