marți, 6 septembrie 2011

Mad Max devine realitate !?


Pretul tot mai ridicat al petroulului din ultimii ani, dar si dependenta tot mai acuta a oamenilor fata de combustibilii fosili, i-au determinat pe talibanii pakistanezi sa apeleze la metode desprinse parca din celebra trilogie Mad Max, pentru a se aproviziona cu benzina.

Astfel, la sfarsitul lunii trecute, in sud-estul Pakistanului, un convoi NATO format din 19 cisterne care faceau aprovizionarea cu combustibil a unei unitati militare americane din zona, a fost atacat de o banda de motociclisti ce a deschis focul asupra acestora. Putinele cisterne care nu au explodat au fost apoi golite de catre talibanii inarmati cu  galeti, butoaie, ulcioare si alte asemenea recipiente iar paguba produsa, se ridica la aproape 3 milioane de dolari.

Atacul asupra cisternelor care transporta combustibil nu este deloc o premiera in zona, metoda fiind pusa in practica inca din primavara acestui an, fapt ce i-a determinat pe sefii convoaielor sa foloseasca rute alternative pentru a ajunge la destinatie. Fara prea mult succes insa, intrucat talibanii cunosc zona mult mai bine si sunt mereu pregatiti de atac, asemeni piratilor somalezi ce actioneaza in Golful Aden.


Asemanarea dintre aceste evenimente si trilogia Mad Max este una insa uriasa, ceea ce ne duce cu gandul la viitorul nostru, al omenirii. Sa fie acesta un semn ca intamplarile din film pot deveni realitate in curand ? Eu sper ca nu, dar trebuie remarcat ca este unul din cele mai posibile scenarii in ceea ce priveste Sfarsitul lumii; un razboi mondial cauzat de epuizarea combustibililor fosili…

Si ca sa va faceti o idee mai buna asupra acestei comparatii, iata si o secventa din filmul Mad Max 2 – The Road Warrior.

Enjoy ! I think..



(Sursa foto: AFP)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu