luni, 24 martie 2014

Rezumat Video Raliul Brasovului 2014 by Motor Media


Editia cu nr 43 a Raliului Brasovului si totodata prima etapa a CNR 2014, s-a desfasurat in week-end-ul recent incheiat pe o vreme neasteptat de frumoasa, comparativ cu ultimii ani. A fost un raliu reusit, bine organizat si cu numerosi spectatori prezenti pe probele speciale, la finalul caruia s-a impus campionul ultimelor 2 editii a CNR, francezul Francois Delecour.

Spre deosebire de anii trecuti, Delecour a avut parte de concurenta pe masura din partea lui Marco Tempestini si a localnicului Dan Girtofan, care i-au suflat serios in ceafa francezului, pe parcursul celor 2 zile de intreceri. Mai mult chiar, Tempesta a reusit si 5 victorii de speciala, care la final l-au adus la 13,5 secunde in spatele lui Francois Delecour. Nu e foarte bine, dar nici foarte rau, dupa cum el insusi declara pe pagina de Facebook a Napoca Rally Academy. Un lucru e clar insa: Marco Tempestini s-a acomodat de minune cu noul Ford Fiesta R5 si e extrem de nerabdator sa ia starul si la etapele de macadam, unde spera el sa valorifice din plin potentialul Rebeccai

Marco Tempestini
Nu acelasi lucru se poate spune despre Edwin Keleti, posesorul celuilalt Ford Fiesta R5 care participa in Campionatul National de Raliuri, si care, cel putin la etapa brasoveana, a dovedit ca aceasta masina este inca o palarie mult prea mare pentru el. Cat despre ceilalti piloti implicati in lupta pentru primele pozitii, trebuiesc remarcate abandonurile lui David Botka, Gergo Szabo si Bogdan Marisca.

Manu Mihalache
Raliul Brasovului 2014 a fost totusi, din punctul meu de vedere cel putin, raliul pilotilor de top care nu detin la ora actuala material competitional de ultima generatie. Astfel, i-am putut admira la lucru pe Manu Mihalache, care a dominat autoritar clasa 3, la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo IX si a obtiunt si un loc 5 la general dupa ce l-a devansat pe ultima speciala pe Edwin Keleti, sau Alex Mirea, care a sfidat toate legile fizicii si a facut spectacol pe probele speciale castigand categoric intrecerea in Cupa Dacia. 

Alex Mirea
Iar daca mai era cazul, Vali Porcisteanu a dovedit inca o data ca este un mare pilot, dupa ce a concurat cu un Renault Clio R3 Maxi Evo de imprumut, pe care nu il mai pilotase niciodata inaintea etapei de la Brasov. Pitesteanul si-a amintit de vremurile cand debuta cu o Dacia Nova de Cupa si de perioada imediat urmatoare, in care facea senzatie cu Citroen-ul Saxo inscriptionat Daurette si a reusit un loc 2 la clasa 5 cat si la categoria masinilor cu 2 roti motrice, in spatele vicecampionului de anul trecut al clasei, Adrian Raspopa, dar in fata castigatorului Cupei Dacia 2013, Raul Badiu, in timp ce in clasamentul general a ocupat pozitia a 8 a.

Vali Porcisteanu
Sper in continuare, ca Vali Porcisteanu sa gaseasca sponsori pe masura si sa il vedem si la restul etapelor din acest sezon, pe o masina cu care sa se poata bate de la egal la egal cu Delecour, Tempestini, Girtofan sau Szabo.

In ce priveste, surpizele placute ale acestei prime etape, trebuiesc mentionate evolutiile lui Dan Girtofan si Simone Tempestini. Desi Giri este un obisnuit al podiumului si al luptei pentru titlul suprem, trebuie laudat pentru atitudinea cu care a abordat acest raliu. Hotarat sa uite toate ghinioanele si lipsa bugetului corespunzator din sezonul trecut, pilotul brasovean a facut o cursa spectaculoasa si si-a asigurat la final, ultima treapta a podiumului.

Dan Girtofan
Simone Tempestini a dovedit tuturor ca aschia nu sare departe de trunchi si la bordul unui Peugeot 207 S2000, a reusit sa se impuna pe PS 9 Cheia, in lungime de 27,5 km. Entuziasmul si lipsa de experienta au facut insa, ca juniorul Napoca Rally Academy sa iasa in decor pe speciala Babarunca si astfel, sa-si piarda locul din primii 10 in clasamentul general. 

Simone Tempestini
Una peste alta, Raliul Brasovului 2014, a aratat ca intrecerea interna nr 1 este pe o evidenta panta ascendenta. Daca celalte etape vor fi la fel de bine organizate iar stabilitatea financiara va fi prezenta in bugetul pilotilor, atunci ne putem astepta la o editie extrem de disputata a CNR.

Pana la urmatoarea etapa, programata la Arad in perioada 9-10 mai, va propun sa urmarim 2 scurte rezumate video ale celor 2 zile de intreceri de la Brasov, realizate de catre Motor Media.

Enjoy !


Ziua 1:


Ziua 2:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu