marți, 13 august 2013

Citroen cauta inlocuitor pentru Loeb

Kris Meeke & Robert Kubica
Pentru prima oara in ultimii 9 ani, Citroen nu va avea niciun cuvant de spus in lupta pentru titlurile mondiale la piloti si constructori in WRC, lucru de neacceptat pentru Yves Matton, managerul echipei franceze. Retragerea lui Sebastien Loeb, a lasat un gol imens pe care Hirvonen si Sordo, s-au dovedit incapabili sa il umple. 

Mai mult chiar, Citroen va fi obligata sa capituleze in fata fostului lor pilot, Sebastien Ogier, pe care francezii l-au lasat sa plece mult prea usor. Astfel, cu un sezon 2013 compromis, echipa franceza se pregateste deja pentru anul viitor, iar primul punct pe lista lui Yves Matton este gasirea unor piloti competitivi, cu sanse reale la victorie in fata lui Ogier.

Iar pentru etapa din Australia (13-15 septembrie), managerul francez a anuntat deja ca il va inlocui pe Dani Sordo cu Kris Meeke, fiind impresionat de performanta britanicului din Finlanda, care la bordul unui Citroen DS3 WRC de uzina, aproape ca a terminat raliul pe pozitia a 5 a. Un eventual rezultat bun al lui Meeke in etapa de la Antipozi, ar putea, asadar, sa ii asigure un loc in echipa Citroen pentru sezonul 2014.

Un alt pilot luat in vizor de Yves Matton este polonezul Robert Kubica, in prezent angrenat in lupta pentru titlu la WRC 2. Fostul pilot de Formula 1, component al echipei Lotos, s-a acomodat rapid ritmului impus in raliuri si a dovedit de la o etapa la alta ca este intr-o evidenta crestere de forma. In plus, Kubica piloteaza un Citroen DS3 RRC, deci este familiarizat in mare cu tehnologia francezilor. Asa ca nu este exclus sa il vedem inca din acest an concurand pentru echipa de uzina Citroen, iar daca rezultatele vor fi convingatoare, este posibil ca francezii sa ii ofere un contract pentru sezonul urmator.

Asadar cine il va inlocui pe Loeb: Meeke sau Kubica ? Sau poate amandoi..

O misiune extrem de dificila pentru Yves Matton.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu