marți, 13 august 2013

Cronica unui pilot VTM


Ce scria Ciprian Ciobotaru in anul 2004 despre VTM? Exact ce scriem si acum in 2013. De ce nu s-a schimbat nimic? Pentru ca in timpul asta fiecare a fost doar pentru sine. Radut Motorsport este pentru toti din VTM. Asteptam in continuare povestile pilotilor, ale tuturor, fie ca sunt pe primul loc sau ultimul, fie ca s-au dat odata sau de sute de ori! Iata o cronica prafuita din 2004: 

Cronica sezonului 2004 din cadrul Campionatului National de Viteza pe Traseu Montan

A mai trecut un an. In afara de rezultate seci, mici cronici scrise de piloti care vorbeau mai mult de ei si mai putin de ceilalti colegi si 2,3 imagini la TV aparute datorita unor interese legate de participarea Fordurilor Fiesta (imagini in care au aparut doar acele masini) nu s-a auzit nimic de VTM. 
Ce este de fapt VTM-ul? Un raliu mai scurt care-ti satisface pofta de viteza dar nu-ti pune masina pe butuci? O ruda saraca a raliului? O poarta de lansare spre raliu a celor care n-au avut pile sa mearga direct acolo? O bataie de joc a "marilor piloti" care in urma cu 5-10 ani se intreceau pe rupte la VTM in paralel cu intrecerea de raliu si care acum spun ca e "nimic" in comparatie cu RALIUL? 
Nu sunt de acord cu toate aceste definitii pe care le aud mereu. Voi incerca sa definesc si eu VTM-ul fara a face o pasiune pentru el. 
VTM-ul este o combinatie de concentrare si viteza in care orice greseala inseamna cel putin un loc mai in spate. VTM-ul reprezinta un loc in care oamenii, asa cum i-am vazut eu nu se barfesc si nu se vorbesc pe la spate si in care orice infrangere este primita cu demnitate. VTM-ul este o lume in care inveti mai bine sa te cunosti, sa-ti apreciezi valoarea. Spre deosebire de raliu, la VTM nu sunt bani si exista mult mai putine interese legate de sponsori. 
Ii apreciez foarte mult pe acei participanti care-si cladesc ei masina si pentru care orice cursa terminata este o noua victorie, o victorie a lor pentru ei insisi. 
Voi incerca sa realizez o cronica a anului 2004 a CN-VTM in care sa intre cat mai multi dintre colegii mei. Voi incepe pe clase.........

Contiuarea o puteti citi aici: 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu