duminică, 4 august 2013

Debut cu victorie in WRC pentru Ford Fiesta R5

Sursa foto: Jari Ketomaa Official Facebook Page
Raliul Finlandei, cel mai rapid si spectaculos raliu al sezonului, a oferit in acest an, 2 momente in premiera mondiala. E vorba, desigur, de victoria lui Sebastien Ogier, prima din cariera pe pamant finlandez si a 5 a din acest sezon. Totodata, Ogier intra in clubul select al celor 3 pilotilor non scandinavi care s-au impus in acest raliu, respectiv Didier Oriol, Carlos Sainz si Sebastien Loeb.

Apoi trebuie remarcata victoria de debut in WRC 2 a modelului Ford Fiesta R5. Sub comanda finlandezului Jari Ketomaa, noul Fiesta R5, s-a impus categoric in fata Citroen-ului DS3 RRC pilotat de Robert Kubica, reusind in acelasi timp sa ocupe si un loc 7 in clasamentul general al raliului. 

Rezultatul excelent obtinut la debutul in WRC de catre acest model, dezvoltat de echipa M-Sport, vine astfel sa confirme potentialul noii Grupe R5, ce va inlocui din sezonul 2014 actuala Clasa S2000. Cu un pret maxim impus de 180.000 euro, masinile R5, sunt o solutie foarte accesibila pentru echipele private, care doresc sa participe in WRC sau ERC. Iar cu un pilot bun, se poate obtine lejer o clasare in Top 10 in ierarhia finala a unei etape de Campionat Mondial.

Asadar, sunt asteptate cu mare interes si celelalte 2 modele R5 anuntate pentru 2014: Peugeot 208 T16 si Citroen DS3 R5. 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu