miercuri, 23 aprilie 2014

Video: Jan Kopecky testeaza noua Skoda Fabia R5


Dupa ce pentru sezonul 2014, Skoda Motorsport, a facut rocada intre campionul en-titre al ERC, Jan Kopecky si vicecampionul APRC (Campionatul de Raliu FIA Asia-Pacific), Esapekka Lappi, constructorul ceh, lucreaza intens la noul model Fabia R5, ce urmeaza sa inlocuiasca actuala Fabia S2000 din 2015.

Astfel, inainte de startul primei etape din APRC, Jan Kopecky, a efectuat o sesiune de teste cu Skoda Fabia R5, teste ce s-au desfasurat pe teren propriu, in apropiere de localitatea Kostelec din Cehia. Nu este insa prima oara cand Skoda Motorsport testeaza modelul R5, astfel de sesiuni de teste avand loc si anul trecut inaintea etapei de casa din ERC.

Si dupa cum arata lucrurile in clipul de mai jos, se pare ca Skoda este in grafic pentru lansarea acestui model in 2015. Totusi inlocuirea Skodei Fabia S2000, cel mai de succes model din cei 112 ani de istorie in motorsport ai constructorului ceh, este o treaba cat se poate de serioasa. Nu de alta, dar modelul Fabia R5 are obligatia de a se ridica cel putin la nivelul Fabiei S2000, care s-a impus in clasamentele generale a nu mai putin de 3 campionate internationale si 6 campionate nationale, obtinand un numar record de victorii, 27, in fostul IRC (actualmente ERC).

Noua clasa R5, ce inlocuieste treptat actuala S2000, are deja 2 modele performante, Ford Fiesta R5, respectiv, Peugeot 208 T16, iar cel de al 3 lea, Citroen DS3 R5, este programat sa debuteze in acest an. Asadar, lupta in ERC  va fi probabil mai incinsa ca niciodata in conditiile in care, deja batrana Skoda Fabia S2000, cu motor aspirat, trebuie sa faca fata modelelor R5 turbo cu performante apropiate de cele ale modelelor WRC. 

Chiar daca Skoda Fabia S2000 nu si-a spus inca ultimul cuvant in raliuri, este cat se poate de clar ca viitorul apartine modelelor R5 si cred ca urmatorul clip este cat se poate de edificator in acest sens.

Enjoy !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu