luni, 19 mai 2014

Podium la Ranca pentru pilotii Rally Dream Team !


Foto: Julia Mms
Prima etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta 2014, ce s-a desfasurat la Ranca in week-endul recent incheiat a fost adjudecata intr-o maniera categorica de catre Lucien Hora. Pilotul resitean, a facut 2 urcari fara greseala la bordul monopostului sau Lola F3000 si astfel, i-a devansat in clasamentul general pe italianul Armando Battocchi si pe coechipierul sau Ovidiu Zaberca.

In ceea ce priveste pilotii Rally Dream Team, echipa Campioana Nationala in 2013, toti cei 4 componenti ai acesteia, au obtinut clasari pe podium la grupele si clasele la care au participat.

Astfel, liderul echipei, Lucian Radut, s-a clasat al 3 lea la Grupa H, in spatele lui Armando Battocchi si a lui Ovidiu Zaberca, dar a reusit sa ii devanseze pe Paul Andronic si Eduard Stan, piloti ce dispun de material competitional superior. Totodata, pilotul Rally Dream Team, reuseste un loc 4 in clasamentul general, loc ce il mentine in carti in lupta pentru titlul suprem.

Insa, nici lupta pentru tilul la Grupa H nu trebuie trecuta cu vederea, in conditiile in care anul acesta se anunta o batalie extrem de stransa, ce se va da intre principalii protagonisti Lucian Radut, Armando Battocchi, Ovidiu Zaberca, Paul Andronic, Eduard Stan si Daniel Onoriu, ultimul absentand de la etapa gorjeana din cauza unor probleme tehnice aparute in ultima clipa la masina sa, dar care a promis ca va reveni in forta la etapa a 2 a de la Brasov.

Lucian Radut - Foto: Gabi Iordache

La Grupa A, victoria i-a revenit unui alt pilot Rally Dream Team, nimeni altul decat campionul en-titre al grupei, Cosmin Dragnea. Acesta l-a devansat cu aproape 3 secunde pe ocupantul locului 2, tanarul de numai 17 ani Adi Iliescu, care in ciuda varstei fragede, a efectuat 2 urcari foarte curajoase, dovedind astfel ca este un pilot talentat, care mai are insa, multe de invatat.

Cosmin Dragnea - Foto: Gabi Iordache
Plecarea lui Eduard Stan la Grupa H, a lasat deschisa lupta la Grupa N, unde principalii protagonisti au fost Adrian Ionescu si Ciprian Ciobotaru. Castig de cauza a avut la final, Adrian Ionescu in timp de pilotul Rally Dream Team, a trebuit sa se multumeasca cu pozitia a 2 a.

Ciprian Ciobotaru - Foto: Balazs Attila

Ultimul sosit in familia Rally Dream Team, Bogdan Minea a facut o cursa buna si a terminat pe locul 2 la H3. La bordul unui VW Golf 3, construit de el in propriul sau garaj, Bogdan a terminat in spatele lui Hermann Melzer, dar in fata campionului clasei, Emil Ghinea, care piloteaza in acest sezon un performant Renault Clio RS V6 Trophy.

Bogdan Minea - Foto: Balazs Attila
Per total, etapa de la Ranca reprezinta un debut bun de sezon pentru toti componentii Rally Dream Team, care s-au descurcat onorabil in conditiile in care masinile lor de concurs sunt in aceeasi configuratie ca si anul trecut, in timp ce adversarii directi si-au imbunatatit substantial sau chiar schimbat materialul competitional. 

In lipsa unor sponsori in adevaratul sens al cuvantului, iata ca experienta in prepararea masinilor pentru curse si talentul pilotilor Rally Dream Team, fac ca rezultatele obtinute sa fie mai mult decat meritate.

Si pentru ca emisiunea Ro MotorSport, care difuza rezumatele etapelor de viteza in coasta din Romania, a fost retrasa din grila Digi Sport, singurele surse de a mai vedea imagini filmate de pe trasee, raman clipurile postate de catre spectatorii prezenti la fata locului.

Tocmai de aceea, am postat clipul urmator, care prezinta urcarile principalilor protagonististi din prima mansa de concurs de la Ranca.

Multumiri lui Cip Lionel pentru filmare.

Enjoy !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu